Riudarenes presenta moció de suport al Parlament


RiudarenesEl passat 20 d’octubre, l’Assemblea Territorial de Riudarenes aprovà per unanimitat la presentació d’una moció perquè el Ple Municipal de l’Ajuntament local doni suport al Parlament per aprovar la tramitació de la Llei per Declarar Nuls i sense efectes jurídics tots els consells de guerra sumaríssims i les seves respectives sentències, instruïts per causes polítiques al nostre país pel règim franquista i presentar a la Conselleria de Justícia una relació de gent que va sofrir aquests consells de guerra d’aquest Municipi, si ni hagués, per tal que Justícia els hi informi de la seva anul·lació.

El text ha estat recollit per l’equip de govern i serà debatut en el proper ple municipal per la seva aprovació i tramitació.

Un cop s’hagi aprovat s’informarà la Conselleria de Justícia per tal que tots els habitants de Riudarenes i els seus representants legals o descendents, rebin de forma oficial l’anul·lació de les sentències franquistes.

En total es van instruir 20.000 consells de guerra al nostre territori, que van afectar 78.331 persones que encara avui esperen justícia.

 

[gview file="http://selva.assemblea.cat/wp-content/uploads/2016/11/Mocio_Riudarenes.pdf"]