Mobilització permanent


Jaume Soler

Jaume Soler

És sorprenent i gratificant alhora, constatar els avenços aconseguits en el procés sobiranista català només en els darrers cinc anys. En vivim els efectes i palpem els resultats -tan positius- però encara no podem abastar en la seva integritat la profunditat i solidesa dels canvis produïts en la consciència de la societat catalana. Només els esdeveniments acumulats i la perspectiva que dóna el temps ens permetrà escatir algun dia la importància estratègica del moment que estem vivint i de les petites-grans accions quotidianes amb les quals estem bastint el futur.

Arenys de Munt i les Consultes foren determinants com a desencadenants del procés i l’ANC ha estat- i continua essent- un element insubstituïble en l’etapa actual de consolidació i avenç cap a la llibertat nacional i social. La conscienciació, l’organització i la mobilització han estat les eines fonamentals del procés, sense les quals no estaríem a les portes del referèndum d’autodeterminació.I evidentment no podem deixar de banda la complicitat -involuntària però directa- del govern espanyol, amb els seus errors d’ignorància i prepotència, que ens han ajudat paradoxalment a accelerar el procés.

Ara mateix,som a l’inici de la recta final i no ens ha de sorprendre ni desanimar que s’accentuïn les contradiccions -també les nostres- Hem fet bona part del deures: Hem anat superant la por, hem guanyat autoestima col·lectiva ,hem aconseguit consolidar la complementarietat de la lluita del moviment social amb els imprescindibles posicionaments institucionals…

Talment semblaria que per arribar a la victòria només ens cal esperar. Esperar i recollir els fruits, però de cap manera podem cometre un error tan greu com aquest. Ara més que mai ens cal la mobilització permanent. Bandegem les temptacions cofoïstes… Hem de mantenir permanentment tensada la corda de l’emplaçament democràtic al govern espanyol i als seus escolanets, sense deixar-ne passar cap.

És clar que cal començar a preparar l’11S2014…No cal dir que hem d’acumular forces de cara el 9N2014…Només faltaria! Però sense oblidar que mentrestant tenim al davant reptes tan o més transcendents que, encara que puguin semblar més conjunturals, si els resolem amb èxit, ens ajudaran a arribar als moments finals del trajecte amb força indesmaiable i fermesa absoluta.

El repte més proper en el temps i sens dubte el més transcendent ara mateix, serà donar resposta adequada a l’enunciat rebuig dels diputats espanyols a la demanda del Parlament català del traspàs de les competències estatals sobre referèndums.

No hi haurà sorpresa -en sabem el resultat exacte- i per tant no tenim cap excusa per no començar a preparar la resposta. I ha de ser una resposta contundent en el contingut i massiva en l’escenificació. Tothom a Barcelona de vell nou? Tot el país dempeus de manera descentralitzada, vila a vila , ciutat a ciutat? O potser la conjuminació de les dues accions?

No badem! Posem-nos-hi ara mateix. La conscienciació, l’organització i la mobilització permanent continuen essent les millors eines!!!

 
Arbúcies, 12 de març del 2014

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>