La recta final


Jaume Soler

Jaume Soler

El dissabte, dia 5 d’abril, vam celebrar a Tarragona l’AGO de l’ANC. Participació suficient, bona organització i prou trempera per escometre la nova etapa cap a la independència amb optimisme i il·lusió. Que el debat de fons hi fos absent, dol i és una feblesa significativa i que hem de tenir en compte per superar-la, però no desvirtua l’objectiu oficial i global de la trobada.

Cercant un titular -cridaner i coherent alhora- i que faci resum d’aquelles 5 hores de matí de primavera tarragonina, em ve al cap el de tret de sortida de la recta final. El procés sobiranista fa temps que no té marxa enrere i menys encara ara mateix, quan albirem la meta. Ens queden els 100 metres finals i només podem guanyar o…guanyar! Aquest és l’esperit i el missatge que vam aportar i vam compartir la immensa majoria dels assistents al Tarraco Arena.

Només tres dies després, des de Madrid, els antagonistes del procés -els altres protagonistes- ratificaven també -ara amb veu d’ortodòxia constitucionalista espanyola- la irreversibilitat del nostre camí cap a la llibertat. El No, No, No d’Espanya ressona a Catalunya com ENDAVANT!!! I amb un sol eco.

L’escenificació imprescindible a les Corts espanyoles -tan contundent en el fons per ambdues bandes com versallesca en les formes- diposita definitivament l’estratègia de futur en les mans dels catalans. No hi ha alternativa possible a la independència i per tant és absurd continuar parlant de negociació i diàleg amb Espanya.
Queda clar, això sí, que aquesta etapa final no la farem com els 100 metres llisos, com ens hauria agradat als demòcrates devots, sinó com 100 metres obstacles. Però l’esforç és semblant i el premi el mateix. Només cal adequar-ne l’estratègia.

Ara amb totes les cartes sobre la taula, segurs de la nostra força i de la raó que la sustenta, només hem de tenir por de les nostres pors. No podem caure per un mal pas, no hem de perdre posició mirant enrere, no hem de sortir per distracció de la pista. Només ens cal marcar ritme i accelerar progressivament, segurs del triomf.

En aquest esprint final, l’ANC continuarà tenint un paper fonamental però dins de l’equip cohesionat amb tots els actors, polítics, socials i institucionals. I ara més que mai ens cal intel•ligència política i generositat personal per arribar sans i estalvis a la V -ictòria –
 

Arbúcies, a 10 d’abril del 2014

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>