El país que volem


Referents internacionals per el País que volem, Assemblea Nacional Catalana Sant Cugat

Coordinació comarcal: Jaume Soler

 

Què és?

El País Que Volem és un procés participatiu, obert, transversal i no partidista en el qual la ciutadania pot expressar reptes i propostes de país per afavorir el coneixement i el diàleg sobre quin país volem. És un projecte de país per tothom, un projecte que compta amb tu!

 

Com funciona?

El País que Volem és un procés participatiu obert a tothom. Pots accedir i llegir tots els continguts. La teva opinió és molt important! Podràs crear reptes o fer propostes a reptes existents d’altres usuaris. A més, podràs fer comentaris a les propostes que decideixis. L’objectiu és afavorir el coneixement i el diàleg sobre quin país volem, sobre com ha de ser l’organització social, política, econòmica i ambiental per viure en un país millor.

Tens algun repte? Tens alguna proposta? Doncs, benvingut i benvinguda a El País Que Volem.

 

Com funcionen els reptes?

En la societat catalana actual, com en la majoria de societats contemporànies, patim molts problemes que no sempre sabem com resoldre. Convidem a convertir aquests problemes del país que tenim en unes quantes dotzenes de reptes clau, en objectius de país que, malgrat poden ser difícils d’atènyer, poden ser un estímul per suscitar propostes que permetin fer-hi front, que permetin imaginar, i per tant, començar a gestar el país que volem.

 

Com funcionen les propostes?

En la mesura que anem aplegant i expressant multituds de problemes en alguns pocs centenars de reptes clau de país tenim un estímul per presentar propostes que permetin fer front a cada un dels reptes, propostes que ens permetin imaginar, i per tant, començar a gestar el país que volem.

 

Què volem?

 

Fase 1 (abril-desembre 2014)

Presentar Reptes i Propostes. Organitzar activitats
Fins a finals del 2014, cada persona o col·lectiu pot plantejar els reptes clau del país i les propostes per fer-hi front.
Els col·lectius, entitats, organitzacions, universitats… poden inscriure activitats i poden aportar les conclusions que hi generin en forma de Reptes i Propostes

 

Fase 2 (gener-febrer 2015)

Prioritzar reptes i propostes
En començar el 2015 les persones i col·lectius inscrits podran indicar quins són els reptes i les propostes més adequats, rellevants, prioritaris… per construir el país que volen..

 

Fase 3 (març-abril 2015)

Publicar i difondre Reptes amb Propostes.
Per Sant Jordi de 2015 es publicarà en paper i en el web – en format viqui – els resultats del procés, amb les diverses i plurals propostes recollides per fer front als reptes clau.

 

Objectius i resultats

El País Que Volem és un procés participatiu, obert, transversal i no partidista, en el qual la ciutadania pot plantejar els principals reptes que té com a país i aportar les diverses propostes plurals per solucionar-los, amb l’objectiu d’afavorir el coneixement i el diàleg sobre quin país volem, sobre com ha de ser l’organització social, política, econòmica, cultural i ambiental per viure en un país millor.
Vol aplegar i potenciar la il·lusió existent en multitud d’iniciatives personals i col·lectives ciutadanes per fer un país millor; vol implicar tants sectors de la ciutadania catalana com sigui possible; vol oferir un espai per donar veu a la gent en un moment històric, en què imaginar el futur ajudarà a crear la realitat que volem.
És un projecte de país que compte amb tu!
El projecte “El País Que Volem” ofereix eines a la ciutadania perquè expressi les seves propostes de país, amb dos objectius concrets:

  • Promoure una molt àmplia participació de la ciutadania i dels seus col·lectius, amb un procés el màxim d’obert, transversal i no partidista.
  • Posar les bases d’un llibre col·laboratiu – tipus viquipèdia i també imprès – que endreci els reptes i propostes plantejats i prioritzats per la ciutadania i els seus col·lectius.

 

Les tres branques

És un sol procés de participació que té tres branques:

  • Una plataforma web que, de forma atractiva, permet que qualsevol ciutadà i qualsevol col·lectiu puguin expressar el seu repte i la seva proposta per un país millor; pugui adoptar-los, comentar-los i compartir-los en les xarxes socials.
  • Una multitud d’actes de format divers organitzats per tota mena de col·lectius i organitzacions que convidin a reflexionar conjuntament sobre diferents temes en diferents sectors i en qualsevol indret del país.
  • Una presència en els mitjans de comunicació amb espais d’informació i de diàleg en profunditat en totes les publicacions, ràdios i televisions que hi vulguin col·laborar.

 

Metodologia

Per facilitar aquest complex procés estem experimentant uns procediments que volen:

  • Oferir un sistema plural i participatiu, no repetitiu i ben classificat, per generar reptes i propostes sobre el país que volem.
  • Oferir informació comprensible sobre el país que tenim per poder plantejar els reptes i les propostes amb més coneixement de causa.
  • Organitzar i prioritzar participativament aquestes aportacions.
  • Elaborar col·laborativament la síntesis plural d’aquest procés en format viqui i publicar el resultats en format paper.

 

Com començar?

Accedeix al web de ‘El país que volem’, registra’t i comença a confeccionar ‘el país que volem’.

 

Dubtes sobre ‘El país que volem’?

Si tens més dubtes, pots consultar el bloc, accedir als recursos o contactar amb el Coordinador de Campanya a La Selva.